Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس شبکه شتاب‌نگاری کشور با بیان اینکه زلزله شب گذشته استان‌های تهران و البرز در 23 ایستگاه به ثبت رسید گفت: دستگاه‌ها ثبت شتاب زلزله در ایران باید مجهز به تکنولوژی روز و در رده A باشند در حالی که در شرایط حاضر ایران فاقد این دستگاه‌ها است.

مهندس اسماعیل فرزانگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وقوع زلزله شب گذشته تهران و البرز، افزود: آنچه که از این زلزله از شب گذشته تاکنون ثبت کردیم، این زمین‌لرزه در 23 ایستگاه شتاب‌نگاری شبکه ملی کشور ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ثبت این شتاب در دو ایستگاه "رازقان" و "مامونیه" استان مرکزی را از جمله این رکوردها دانست و ادامه داد: علاوه بر آن ایستگاه‌های شتاب‌نگاری قم نیز شتاب زلزله شب گذشته را به ثبت رسانده است.

فرزانگان اضافه کرد: بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده ایستگاه‌های "ایوانکی" و "گرمسار" استان سمنان در شرق تهران نیز این زمین‌لرزه را ثبت کرده‌اند.

رییس شبکه شتاب‌نگاری کشور با اشاره به میزان شتاب این زلزله، توضیح داد: حداکثر شتاب ثبت شده این زلزله در ایستگاه "مردآباد" با 196 سانتی‌متر بر مجذور ثانیه و بعد از آن بیشترین میزان شتاب ثبت شده این زلزله در ایستگاه دیگر ما در کرج با 51 سانتی‌متر بر مجذور ثانیه بوده است.

وی با اشاره به داده‌های به دست آمده از ایستگاه‌های شتاب نگاری تهران با تاکید بر اینکه شتاب‌های ثبت شده در این ایستگاه‌ها متفاوت بوده است، خاطر نشان کرد: در ایستگاه‌های تهران از شتاب‌های یک و 3 سانتی‌متر بر مجذور ثانیه تا حدود 27 سانتی‌متر بر مجذور ثانیه به ثبت رسیده است.

به گفته این محقق زلزله، ثبت شتاب 27 سانتی‌متر بر مجذور ثانیه در ایستگاه دانشگاه صنعتی شریف بوده است.

فرزانگان با تاکید بر اینکه اطلاعات ایستگاه‌ها در حال تخلیه است، اظهار کرد: همکاران ما در منطقه هستند و در ایستگاه‌هایی که ما نتوانستیم از تهران اطلاعات آنها را تخلیه کنیم، در حال تخلیه این اطلاعات هستند و تا بعدازظهر امروز اطلاعات این ایستگاه‌ها جمع آوری خواهد شد.

ثبت یک باره شتاب برای هر زلزله

رییس شبکه شتاب‌نگاری ایران ادامه داد: زمانی که یک زلزله رخ می‌دهد ایستگاه شتاب‌نگاری در پیرامون همان زمین‌لرزه با توجه به بزرگا و قدرت زلزله، شتاب حرکت زمین ناشی از زمین‌لرزه را ثبت می‌کند.

وی با بیان اینکه این طور نیست که برای یک زلزله دائما شتاب زلزله ثبت شود، ادامه داد: زمانی که زلزله رخ می‌دهد شتاب همان زلزله به ثبت می‌رسد.

ضرورت توجه به کارآمدتر کردن دستگاه‌های شتاب‌نگاری

مهندس فرزانگان با تاکید بر اهمیت دستگاه‌های شتاب‌نگاری در ثبت رخدادهای لرزه‌ای گفت: آنچه که مسلم است این است که هر چه داده‌ها سریع‌تر استخراج و منتشر شود کمک شایان توجهی به امر  مدیریت بحران خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ایستگاه‌های شتاب نگاری عمدتا در شهرها و روستا نصب شده است، گفت: اگر در زمین‌لرزه‌ای شتاب ناشی از زمین‌لرزه در شهرها و روستاهای مختلف داشته باشیم می‌توانیم تصویر بهتری از خرابی‌های احتمالی آن زمین‌لرزه در آن منطقه داشته باشیم.

به گفته این محقق بر اساس شتاب ثبت شده از طریق این دستگاه‌ها می‌توان میزان آسیب‌های وارد شده به ساختمان‌های مسکونی را برآورد کرد.

وی ادامه داد: از این رو این داده‌ها به سیستم‌های مدیریت بحران کمک خواهد کرد تا تصویر واضح‌ترین و روشن‌تری از میزان خرابی‌ها در منطقه‌ای که تحت تاثیر زلزله قرار گرفته‌اند ایجاد کند.

رییس شبکه شتاب‌نگاری کشور تاکید کرد: در صورت آنلاین و بر خط بودن و مدرن بودن دستگاه‌های شتاب‌نگاری داده‌ها سریع‌تر منتشر می‌شود ضمن‌ آنکه تصمیم گیری در زمینه امداد رسانی بهتر صورت می‌گیرد.

وی در عین حال اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی از ایستگاه‌های شتاب نگاری ما بر خط نبوده است ولی از این زمین‌لرزه 23 مورد در 23 نقطه مختلف رکورد گرفتیم، حال اگر سیستم‌ها برخط باشند این اطلاعات در مدت زمان کوتاهی در اختیار مسوولان ذی‌ربط قرار خواهد گرفت.

نیاز کشور به دستگاه‌های شتاب‌نگار رده A جهانی

فرزانگان در خصوص قدمت دستگاه‌های نصب شده در کشور توضیح داد: برخی از دستگاه‌هایی که ما در این زمین‌لرزه استفاده کردیم حدود 22 تا 23 سال قدمت دارند و برخی دیگر از آنها حدود 10 تا 11 سال بوده است ولی نکته اصلی در این زمینه این است که دستگاه‌های شتاب‌نگار باید به گونه‌ای ساخته شوند که نیاز به تعویض سالیانه آنها نباشد.

به گفته وی فناوری به کار رفته در این دستگاه‌ها باید تکنولوژی روز باشد که برای مدت زمانی نیازها را برطرف کند و این مدت زمان حدود 10 سال است.

فرزانگان با تاکید بر اینکه از این رو کیفیت ساخت دستگاه‌های شتاب‌نگار برای استفاده در شبکه ملی حتما باید از نوع دستگاه‌های رده A جهانی باشد، گفت: دستگاه‌های شتاب‌نگاری دارای رده‌های A، B و رده C هستند و در دنیا دستگاه‌های شتاب‌نگارهایی که برای شبکه ملی استفاده قرار می‌گیرند از نوع شتاب‌نگارهای رده A هستند.

به گفته وی شتاب‌نگارهای رده A دستگاه‌هایی هستند که از آخرین فناوری‌های به روز برخوردار هستند و کارایی آنها در ثبت زمین‌لرزه‌ها بسیار بالا است.

مهندس فرزانگان در پایان تاکید کرد: در حال حاضر ایران فاقد این دستگاه‌ها است ولی اقداماتی برای تهیه این نوع شتاب‌نگارها در حال انجام است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۸۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی

محمدطیب صحرایی در نشست مشترک اعضای دولت و استانداران با حضور رئیس جمهور، عنوان کرد: مشکلات استان هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه های فعلی حل نمی شود و این استانها نیازمند توجه و حمایت های ویژه هستند.

به گزارش ایرنا، وی پیشنهاد داد که برای اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود.

به گفته صحرایی، یکی از مهمترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این استان ها، تکمیل طرح ها و اقدامات نیمه تمام است. به عنوان نمونه دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را برگزار کرد، در حالی که بسیاری از ساختمان و زیرساخت های زلزله زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند.

استاندار کرمانشاه در ادامه گفت که اکنون ترمیم تخریب های زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه، حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه آهن کرمانشاه، حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

صحرایی یکی دیگر از طرح های زیربنایی و اشتغالزای استان را «راه آهن کرمانشاه - خسروی» نام برد و اضافه کرد: حمایت های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می تواند منجر به رونق طرح ها و کسب و کار و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر در این استان ها شود.

در ادامه این جلسه، رئیس جمهور با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها و استقبال از پیشنهاد مطرح شده، دستور داد کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس جمهور و استانداران، به فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استان‌های مذکور تلاش کنند.

به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در استان کرمانشاه نشان می دهد این استان در فصل بهار سال گذشته با ۱۵/۴ رتبه اول بیکاری کشور، در فصل تابستان با نرخ بیکاری ۱۳.۶ رتبه دوم بیکاری و در فصل پاییز با نرخ ۱۲.۹ در رتبه سوم بیکاری کشور قرار گرفت.

استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر می‌گیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایین‌تر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: طرح اشتغالزایی بهبود یافتگان مراکز یاورشهر اجرایی شد

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • موج بارش دوباره از فردا در استان همدان
  • راه اندازی داشبورد آنلاین آمارنامه ملزومات دارویی
  • راه‌اندازی داشبورد آنلاین آمارنامه ملزومات دارویی
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • زلزله خوزستان را لرزاند